Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Sociala medier förändrar världsbilden i tillväxtländerna (rapport) - ExploreCurate

Sociala medier förändrar världsbilden i tillväxtländerna (rapport)


Det har kommit väldigt intressanta siffror om Internetanvändandet i tillväxtländerna och vad access till information har fått för betydelse. I den här artikeln lyfter vi fram det vi tycker är mest intressant från rapporten som du kan ta del av via den här länken.

Inkomst och Internetanvändande går hand i hand

Internetanvändandet är starkt kopplat till inkomst. Generellt speglar landets inkomst per capita (GDP) hur stor andel av befolkningen som har tillgång till Internet. De tre länder som har högst inkomst per capita bland tillväxtländerna är Chile, Argentina och Ryssland och de har också det högsta Internetanvändandet. Uganda och Pakistan tillhör de fattigaste och har också lägst Internetanvändande. Kenya, Jordan, Egypten och Bolivia står ut med ett högre Internetanvändande än jämförbar inkomst mer capita.

Technology-6

Användandet av sociala nätverk

I undersökningen framgår också hur användandet av sociala nätverk är fördelat i tillväxtländerna. Det är intressant att det är mer intresse att följa politiska ämnen via sociala medier än att hålla kontakt med sina vänner.

Technology-7

Sociala medier förändrar världsbilden

Mest intressant att se är hur sociala medier har gett användarna i tillväxtländerna nya politiska insikter och hur det förändrat världsbilden för många. De sociala medierna har i det avseendet haft en oerhörd impact i en del av tillväxtländerna.

Technology-8

Källa: Pew Research Center

#D