Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Män är från Mars, kvinnor är från Venus (så skiljer sig män och kvinnors användande av Facebook) - ExploreCurate

Män är från Mars, kvinnor är från Venus (så skiljer sig män och kvinnors användande av Facebook)


Författaren John Gray föddes den 28 december 1951 i Houston, Texas. 41 år senare gav Gray ut sin bok Män är från Mars, kvinnor är från Venus och den har sålts i över sju miljoner exemplar (vilket är hälften av hur många album Dr Alban sålt enligt SVT som verkade vilja trösta comebackande Dr Alban från Biafra som åkte ut direkt i Melodifestivalen kvalet). Likt Dr Alban som från början är tandläkare var Gray egentligen en relationsrådgivare. Grays kritiker menade att han skapade stereotyper och byggde en franchiserörelse kring en terapiprocess.

Men en färsk undersökning visar att det finns skillnader mellan män och kvinnor. I alla fall när det gäller användandet av Facebook. Inte en lika diametral skillnad som mellan Mars och Venus, men om vi ska följa samma astronomimetafor så vet ju alla att ”Alla hänger på Instagram förutom de vuxna som lever på en annan planet”.

FT_Facebook-use-reasons

Källa Pew Research Center

#D,