Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Hur du arbetar med bloggare i din digitala marknadsföring - ExploreCurate

Hur du arbetar med bloggare i din digitala marknadsföring


Vi glömmer nästan bort hur många bra bloggar det finns och vilken trogen publik många av de bästa bloggarna har. Om du vill börja arbeta med bloggare som ska sprida  engagemang kring ditt varumärke finns det en del att tänka på. Du ska välja bloggare som minst har 1000 engagerade följare och bloggaren ska vara kunnig och insatt i det ämne hon eller hand bevakar i sin blogg.

3 säkra ämnen eller ju mer nischat desto bättre

De 3 mest populära vertikala ämnena för bloggare är Föräldraskap, Livsstil kvinnor och Mat. Men ju mer nischad bloggämnet är desto intressantare är det för dig att arbeta med den bloggaren givet att ämnet stämmer väl in på ditt varumärke. Då kan du vara säker på att bloggens publik är dedikerad ämnet.

Tänk också på att en blogg ofta innehåller underkategorier. En Livsstil kvinnor blogg har t ex ofta underkategorier som skönhet, mode och design. Istället för att synas på hela bloggen är det bättre att du väljer ut den underkategori som är mest relevant för dig.

Hur betalar vi bloggaren?

Det vanligaste sättet att ersätta bloggare är att ge bloggaren möjlighet att prova dina produkter och sen behålla dem. Det är på den nivån 9 av 10 bloggare faktiskt driver merparten av sin bloggaffär. Ett annat sätt är att ersätta bloggaren för vad det faktiska engagemanget och det kan mätas i klick och trafik till din webbplats eller landningssida och beroende på vad du säljer kan det även vara aktuellt med en ren kommission på sålda produkter. Har du bra koll på din egen digitala affär och kan räkna om hur många gånger som din produkt exponeras till hur det driver din försäljning kan du betala bloggaren för antal exponeringar.

Det finns också flera olika bloggnätverk som du kan vända dig till och få hjälp att nå ut till relevanta bloggare. Bloggnätverket hanterar då hela affären och tar en kommission av affären.

I den här grafiken får du flera tips om vad du ska tänka på när du jobbar med bloggare som en kanal i din digitala marknadsföring. Lycka till!

Blogger-Advocate-Landscape-Infographic-SocialChorus

Källa: Marketingprofs, Socialchorus