Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De tydligaste trenderna för digital marknadsföring 2014 - ExploreCurate

De tydligaste trenderna för digital marknadsföring 2014


Den första svenska dagstidningen gavs ut år 1645. Man kan nog konstatera att just den tryckta dagstidningen har färre år kvar jämfört med sin respektingivande ålder. Innehållet däremot ser ut att ha en strålande framtid. De digitala medierna har inte alls så många år på nacken och troligtvis har vi bara sett början på hur innehållet kan presenteras, distribueras och konsumeras framöver. Det gäller även för den digitala marknadsföringen som av givna drivkrafter utvecklas snabbt.

Under 2014 kan vi räkna med att innehåll kommer att vara i fokus. Annonsmarknaden är långt från död och växer snabbt i den mobila kanalen, liksom mobil marknadsföring med alla sina möjligheter. Starkaste etableringen inom digital marknadsföring kommer ändå förra årets begrepp ”Big data” att göra eftersom det är eller kommer att vara en allt viktigare del av all digital marknadsföring. Big data förväntas öka exponentiellt fram mot 2020.

Digital-Marketing-Trends-2014

Enkelhet kommer att vara en ledstjärna. Företagens förmåga till ”storytelling” kommer handla om att kunna berätta sin historia så kortfattat som möjligt. Content marketing blir årets begrepp.

Annonsörer och Mediebyråer kommer att fokusera på att skapa lönsamhet (ROI) på sina sociala medier kampanjer. Det är upp till bevis nu. För företagen handlar mycket om att ”location-based” marknadsföring, starkt drivet av mobilen. 56 % av mobiltelefonanvändare är beroende av lokal sökning. Lokala företag kan ändå göra en online-närvaro.

Big data förväntas öka exponentiellt beroende på genom analyser och förutsägelser.

Internettrafik på mobiltelefoner förväntas överstiga trafiken från traditionella datorer.

Webbplatserna fortsätter anpassa sina sidor till Google responsiv webbdesign och HTML5 vänliga gränssnitt.

Källa: Social Media Today, Syndicast