Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Grunden för att lyckas med inbound marketing - ExploreCurate

Grunden för att lyckas med inbound marketing


En av de största utmaningarna företagare samt marknadsförare kommer att ställas inför under 2014 är hur de kan använda olika digitala medier tillsammans för att lyckas med sin ”inbound marketing”. Många tänker på (sociala medier, e-post , sök… etc ) i silos och det är anledningen till att många inkommande marknadsföringsstrategier misslyckas .

En mindre inåtvänt, mer effektiv inkommande marknadsföringsstrategi bygger på 3 delar:

1 . Definiera hela kundresan

Det börjar när en fullständig främling hittar ditt varumärke på nätet. Främlingen dansar igenom din konverteringsprocess som du har utformat för att först göra henne till kund och sen till ambassadörer där hon ska promota ditt varumärke åt dig. Så ser drömscenariot ut.

Du kan ha tur att vända ett fåtal av dessa främlingar till kunder vid den första kontakten om din produkt och ditt budskap träffar helt rätt, men du kommer att missa ett stort antal prospekts som skulle ha nytta av dina produkter och tjänster om du inte har definierat hela kundresan och inte bara insteget.

2 . Rätt media för varje steg

När du räknat ut vilka steg som leder till ett köp, måste du välja de bästa kanalerna för att stödja varje steg i kundresan . Det säkerställer att du bara använder rätt medier för rätt syfte.

3 . Det digitala ska samarbeta

Alla digitala plattformar och kanaler som du väljer måste kunna arbeta tillsammans för att strategin ska fungera. Om du isolerar dem kommer du att slösa värdefulla resurser .

Här är en bild som visar ”inbound marketing funnel” tratt enligt skolboken.

marketingfunnel1

Källa: Houssem Daoud, Smart Insights 140103